Nieuws

14 mei 2018
Vooraankondiging: gratis toegang LOMD
Vooraankondiging: gratis toegang LOMD Op donderdag 28 juni 2018 vindt de achtste editie van de Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD) plaats in Congrescentrum 1931 te Den Bosch. LEO organiseert tijdens deze landelijke netwerkbijeenkomst voor omgevingsmanagers speciaal voor leden drie workshops, en de Energy Game.

De kosten van deelname aan de LOMD bedragen Eur 225,00. Van de eerste twintig LEO-leden die zich aanmelden, neemt LEO de kosten voor zijn rekening. Let wel: deze kortingsregeling gaat pas eind mei in. Wij houden je via onze website op de hoogte.

Kijk voor meer informatie over het programma en voor aanmelden op de site van de LOMD. Om kosteloos te kunnen deelnemen als LEO lid, moet bij het aanmelden worden gekozen voor de optie: LEO-lid. Dit zal vanaf eind mei mogelijk zijn.

Reserveer 28 juni vast in je agenda, zodat je deze landelijke netwerkbijeenkomst voor omgevingsmanagers niet mist.
17 april 2018
Terugblik Sectorbijeenkomst LEO 22 maart 2018
Terugblik Sectorbijeenkomst LEO 22 maart 2018 De eerste Sectorbijeenkomst LEO van 2018 vond plaats in een voormalige kerkzaal in Utrecht. Zo’n 50 deelnemers gingen met elkaar in gesprek over wat hen bezighoudt: welke dingen lukken en welke gaan mis, hoe doen anderen dit en wat kunnen we van elkaar leren? Het was een mooie bijeenkomst met een paar nieuwe mensen, een aantal young professionals en zowel nieuwe als terugkerende onderwerpen. ‘De gunfactor naar elkaar is hier hoog’, merkte een deelnemer op. Dat is inderdaad waarom het een mooi gezelschap is.

Lees hier het uitgebreide verslag van de avond.
De lijst van deelnemers vindt u hier.
 
27 maart 2018
Nog enkele plekken beschikbaar bij intervisiegroep POM
Nog enkele plekken beschikbaar bij intervisiegroep POM Na een succesvolle eerste groep start op 13 april een tweede intervisiegroep bij het Platform Omgevingsmanagement. Intervisie is een vorm van leren van en met elkaar. Geen cursus, maar delen van en reflecteren op elkaars dilemma’s en ervaringen aan de hand van concrete casus die de deelnemers zelf inbrengen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Lees verder
23 maart 2018
Eerste Sectorbijeenkomst LEO 2018: "hoge gunfactor"
Eerste Sectorbijeenkomst LEO 2018: "hoge gunfactor" Gister was onze eerste Sectorbijeenkomst LEO van 2018. Wederom ongeveer 50 man/vrouw met elkaar in gesprek over wat hen bezighoudt: welke dingen lukken en welke gaan mis, hoe doen anderen dit en wat kunnen we hierin van elkaar leren? Met een paar nieuwe mensen, een aantal young professionals, nieuwe onderwerpen en een paar dezelfde onderwerpen was het echt een mooie avond. Iemand noemde dat ‘de gunfactor naar elkaar hier hoog is’ en dat is inderdaad waarom het een mooi gezelschap is. Dank allen daarvoor!

Ook een les van gisteren; het zou mooi zijn om bij een volgend gesprek voort te borduren op de gesprekken van deze bijeenkomst. Dus hoe maken we een verdieping op wat er gister is besproken? Dit nemen we mee voor de volgende keer en de bredere ontwikkeling van LEO!

Er volgt nog een uitgebreider verslag van de avond.
Voor een beeldverslag, klik hier.
 
22 maart 2018
Green Deal voor omgevingsparticipatie energieprojecten ondertekend
Green Deal voor omgevingsparticipatie energieprojecten ondertekend Op donderdag 22 maart ondertekenden 27 partijen, waaronder Platform LEO, de Green Deal “Participatie van de omgeving bij duurzame energieprojecten”. Het initiatief voor deze Green Deal kwam van de Natuur en Milieufederaties en Natuur en Milieu. De gedachte is dat projecten voor windenergie, grootschalige zon, of andere vormen van duurzame energie een grotere kans van slagen hebben, als de omgeving al ‘aan de voorkant’ goed betrokken wordt. Inwoners en andere belanghebbenden in een gebied moeten op het juiste moment, op de juiste manier bij de plannen worden betrokken. Het bespreken en naar lokaal niveau vertalen van de uitdaging waar we voor staan, is daarbij belangrijk. En ook de lusten/lastenverdeling (wie profiteert er van de opbrengsten?), definitieve locatiekeuze en de uiteindelijke inrichting van een gebied zijn onderwerp van gesprek.
Lees verder
1 2 3 4 »|
Deel deze pagina: