Nieuws

17 april 2018
Terugblik Sectorbijeenkomst LEO 22 maart 2018
Terugblik Sectorbijeenkomst LEO 22 maart 2018 De eerste Sectorbijeenkomst LEO van 2018 vond plaats in een voormalige kerkzaal in Utrecht. Zo’n 50 deelnemers gingen met elkaar in gesprek over wat hen bezighoudt: welke dingen lukken en welke gaan mis, hoe doen anderen dit en wat kunnen we van elkaar leren? Het was een mooie bijeenkomst met een paar nieuwe mensen, een aantal young professionals en zowel nieuwe als terugkerende onderwerpen. ‘De gunfactor naar elkaar is hier hoog’, merkte een deelnemer op. Dat is inderdaad waarom het een mooi gezelschap is.

Lees hier het uitgebreide verslag van de avond.
De lijst van deelnemers vindt u hier.
 
27 maart 2018
Nog enkele plekken beschikbaar bij intervisiegroep POM
Nog enkele plekken beschikbaar bij intervisiegroep POM Na een succesvolle eerste groep start op 13 april een tweede intervisiegroep bij het Platform Omgevingsmanagement. Intervisie is een vorm van leren van en met elkaar. Geen cursus, maar delen van en reflecteren op elkaars dilemma’s en ervaringen aan de hand van concrete casus die de deelnemers zelf inbrengen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Lees verder
23 maart 2018
Eerste Sectorbijeenkomst LEO 2018: "hoge gunfactor"
Eerste Sectorbijeenkomst LEO 2018: "hoge gunfactor" Gister was onze eerste Sectorbijeenkomst LEO van 2018. Wederom ongeveer 50 man/vrouw met elkaar in gesprek over wat hen bezighoudt: welke dingen lukken en welke gaan mis, hoe doen anderen dit en wat kunnen we hierin van elkaar leren? Met een paar nieuwe mensen, een aantal young professionals, nieuwe onderwerpen en een paar dezelfde onderwerpen was het echt een mooie avond. Iemand noemde dat ‘de gunfactor naar elkaar hier hoog is’ en dat is inderdaad waarom het een mooi gezelschap is. Dank allen daarvoor!

Ook een les van gisteren; het zou mooi zijn om bij een volgend gesprek voort te borduren op de gesprekken van deze bijeenkomst. Dus hoe maken we een verdieping op wat er gister is besproken? Dit nemen we mee voor de volgende keer en de bredere ontwikkeling van LEO!

Er volgt nog een uitgebreider verslag van de avond.
Voor een beeldverslag, klik hier.
 
22 maart 2018
Green Deal voor omgevingsparticipatie energieprojecten ondertekend
Green Deal voor omgevingsparticipatie energieprojecten ondertekend Op donderdag 22 maart ondertekenden 27 partijen, waaronder Platform LEO, de Green Deal “Participatie van de omgeving bij duurzame energieprojecten”. Het initiatief voor deze Green Deal kwam van de Natuur en Milieufederaties en Natuur en Milieu. De gedachte is dat projecten voor windenergie, grootschalige zon, of andere vormen van duurzame energie een grotere kans van slagen hebben, als de omgeving al ‘aan de voorkant’ goed betrokken wordt. Inwoners en andere belanghebbenden in een gebied moeten op het juiste moment, op de juiste manier bij de plannen worden betrokken. Het bespreken en naar lokaal niveau vertalen van de uitdaging waar we voor staan, is daarbij belangrijk. En ook de lusten/lastenverdeling (wie profiteert er van de opbrengsten?), definitieve locatiekeuze en de uiteindelijke inrichting van een gebied zijn onderwerp van gesprek.
Lees verder
7 december 2017
CEO’s en directeuren uit de Energiesector met elkaar in gesprek. Het Lerend platform Energie & Omgeving (LEO) laat kennis met elkaar delen.
CEO’s en directeuren uit de Energiesector met elkaar in gesprek. Het Lerend platform Energie & Omgeving (LEO) laat kennis met elkaar delen. Samen praten, luisteren en delen heeft zin. Dat bleek wel na de bijeenkomst van 29 november, waar organisaties die betrokken zijn bij de energietransitie, kennis uitwisselden. Inzichten werden gedeeld, perspectieven toegelicht en elkaars standpunten werden begrepen. Er werd geleerd. In een open en informele sfeer.

De bijeenkomst, die werd georganiseerd door LEO, had als doel mensen bij elkaar te brengen en kennis te delen om zo de energietransitie te versnellen. Volgens het beleidsplan dat de energietransitie voorschrijft, hebben we nog ruim twee jaar om duurzaam te worden. Er moet dus hard gewerkt worden.
Lees verder
Deel deze pagina: