Nieuws

25 januari 2019
Urgenda start campagne "Sociale molens"
Urgenda start campagne "Sociale molens" Urgenda is een campagne gestart rond “sociale windmolens”. Deze molens zijn door burgers neergezet en de opbrengst komt niet alleen ten goede aan de participanten, maar aan de gehele lokale gemeenschap. Op de website onzemolen.nl staan verschillende voorbeelden van projecten met sociale molens. Eén daarvan is het Windpark Nijmegen-Betuwe, waar we onder de noemer “LEO op locatie” vorig jaar september op bezoek waren. Het project wordt toegelicht in een kort filmpje.

Windkieswijzer
Provincies hanteren verschillend beleid voor windenergieopwekking op land. De één stimuleert de sociale molen, en de ander niet. Met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen in maart brengt Urgenda een kieswijzer uit, die inzicht geeft in de partijstandpunten over sociale molens in per provincie.

 
1 november 2018
LEO-tip: POM op locatie en start 3e Intervisiegroep
LEO-tip: POM op locatie en start 3e Intervisiegroep POM op locatie - Crisisteam gezocht voor gemeente Wammerveen
Op dinsdag 20 november daagt Aveco de Bondt je uit voor een Serious Escape Room.
Wil jij ervaren wat je doet als je onder druk komt te staan?
Meld je dan direct aan. Deze activiteit vraagt om inzet van jou, voor de gemeente Wammerveen. Let op deelname is beperkt.
Door hier te klikken kom je direct op de website van POM terecht.

Start 3e Intervisiegroep POM
Intervisie is een vorm van leren van en met elkaar. Geen cursus, maar delen van en reflecteren op elkaars dilemma’s en ervaringen aan de hand van concrete casus die de deelnemers zelf inbrengen Dus een leergroep om elkaar, volgens een bepaalde systematiek, collegiaal te adviseren over werkvraagstukken. Het gaat om een vaste groep van 8 á 10 deelnemers. De groep is gedifferentieerd qua achtergrond, organisatie, leeftijd e.d. Mensen die werken in het omgevingsmanagement. Dus zowel aan advies-, markt- als overheidskant.
Geef je op als je wilt deelnemen. Door hier te klikken kom je direct op de website van POM terecht.

 

 
19 oktober 2018
LEO kijkt: Nieuwsuur - 16 oktober 2018
LEO kijkt: Nieuwsuur - 16 oktober 2018 We hebben veel kennis te delen
 
Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft dezelfde mening als het Lerend platform Energie & Omgeving: kennis moet je delen! Waar bij LEO kennis wordt gedeeld om de energietransitie te versnellen, wil de minister dat om klimaatadaptatie mogelijk te maken.
Lees verder
10 oktober 2018
Terugblik Sectorbijeenkomst LEO 2 oktober 2018
Terugblik Sectorbijeenkomst LEO 2 oktober 2018 De tweede LEO Sectorbijeenkomst van dit jaar vond plaats bij de coöperatie Thermo Bello in Culemborg. Gerwin Verschuur van Thermo Bello maakte ons deelgenoot van het nieuwe samenspel in de warmtetransitie en de buurtaanpak van bewoners. Van niet-betrokken naar meedenkende, actieve burgers – dat is waar het in zijn visie om gaat. De visie en de procesaanpak waarin volgens Gerwin de oplossing moet worden gevonden, vormden de onderwerpen waarover in kleinere groepen aan tafel werd gepraat om verdieping te zoeken.

Lees hier het uitgebreide verslag van de avond. Bekijk ook ons beeldverslag.
Lees verder
24 september 2018
LEO kijkt: VPRO Tegenlicht – Voorbij de groene horizon
LEO kijkt: VPRO Tegenlicht – Voorbij de groene horizon “Duurzaamheid uit plichts- of schuldgevoel en overheidsbeleid redt het niet. Je moet gewoon zorgen voor een beter ontwerp, dan wint het vanzelf.” De Deense architect Barke Ingels legt in de documentaire van Tegenlicht uit dat we in een constructief optimistische tijd leven. Mensen durven weer te dromen van een zinvolle verandering. De architectuur kan meeveranderen, door ontwerpen die weer reageren op de omgeving en daardoor geen kelders vol energievretende machines nodig hebben om te voldoen aan hun bestemming.

 
Lees verder
Deel deze pagina: