LEO blogt 10 juli 2020

Werken in een verander(en)de wereld

logo LEO

Ik zit in de trein naar Den Haag, voor het eerst sinds de start van corona. Net als de trein gaat de tijd vooruit, en langzaam maar zeker keert het normale leven terug. Ik heb weer reistijd. Tijd waarin ik kan terugkijken op de afgelopen maanden. Wat kan ik eigenlijk leren van mijn opgedane ervaringen?

Ontmoetingen vanuit huis? Onmogelijk!

Thuiswerken vond ik vroeger vooral handig om geconcentreerd aan een vraagstuk te werken of om een lange actielijst schoon te vegen. Maar ontmoetingen waren bijna per definitie fysiek. En ontmoetingen met groepen mensen al helemaal! Dus voorlichtingsavonden, info-markten of discussiebijeenkomsten vanuit huis? Onmogelijk, dacht ik  een half jaar geleden nog. Maar het blijkt wel te kunnen. Sterker nog: opkomsten zijn groter dan ooit. In de afgelopen drie bijeenkomsten voor publiek werden iedere keer de verwachtingen overtroffen. En dan reken ik de laatste LEO-sectorbijeenkomst ook mee.

Online is laagdrempelig

Echt contact is natuurlijk fijner en online bereiken we mensen die niet over basis computervaardigheden beschikken minder goed. Maar aan de andere kant ervaar ik ook de voordelen. De drempel om een uurtje in te loggen vanuit huis is lager dan in de auto stappen en twee keer een half uur rijden om een avond in een zaal te zitten. En dat zien we terug in de opkomst, de tijd die mensen in de meeting via Zoom of Teams blijven en bovenal de geanimeerde discussies die via de computer plaatsvinden.


Virtueel handen schudden

Via LEO willen we bewust experimenteren en ervaringen opdoen met nieuwe manieren van communicatie. Wat werkt goed en wat is juist niet handig. Ik denk dat inmiddels alle professionals wel ervaring hebben met Zoom, Teams en Skype, maar de volgende generatie digitale communicatiemiddelen rammelt al aan de poort; complete virtuele werelden waarin jij als virtueel persoon rondloopt. Je neemt deel aan congressen, lezingen en discussiebijeenkomsten en schudt elkaar (verstandig in deze tijd) virtueel de hand. Virtway is een van de bedrijven die dit soort omgevingen, die in de gamingwereld al langer wordt gebruikt, bouwt. LEO wil graag meer leren over deze vernieuwende manier van communicatie. Heb jij ervaring met het gebruik of het inzetten van een virtuele wereld in je werk, laat dat dan vooral weten. We leren graag van en met jou. Wellicht kunnen we samen een experiment opzetten. Voor vragen en/of contact: info@platformleo.nl

Ondanks de veranderende wereld wensen we jullie nog hetzelfde toe. Een heel fijne zomer en een goede gezondheid. Graag tot bij een volgend event in de echte of online wereld! ;-)