19 maart 2021

Commissie Brenninkmeijer presenteert rapport over rol burgerfora in klimaatbeleid

logo LEO

Hoe kunnen burgers beter worden betrokken bij het maken en uitvoeren van klimaatbeleid? Voorzitter Alex Brenninkmeijer presenteert het adviesrapport van de commissie die de mogelijke inzet van burgerfora binnen het klimaatbeleid onderzocht.

Eerder dit jaar heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in het kader van de adviescommissie Burgerbetrokkenheid bij klimaatbeleid een vragenlijst uitgezet. Wellicht heb je de vragen ingevuld. We ontvingen bericht dat het rapport op dit moment wordt afgerond door de commissie dat publicatie van het rapport zondagmiddag 21 maart wordt gepubliceerd. De link naar het rapport is dan te vinden op www.BetrokkenBijKlimaat.nl. De rapportage over de vragenlijst volgt later deze maand op dezelfde website.

De presentatie van het rapport is online in Nieuwspoort op 22 maart om 11:00 uur door voorzitter Alex Brenninkmeijer. Je kunt de presentatie hier volgen.

Heb je nog vragen?

Tijdens de presentatie zal Alex Brenninkmeijer een aantal vragen beantwoorden over het advies van de commissie. Die vragen worden vooraf verzameld. Heb je vragen over burgerfora in de context van het klimaatbeleid en het werk van de commissie, mail die dan naar BetrokkenBijKlimaat@minezk.nl. Vragen die voor zondag 21 maart 14.00 uur worden gemaild, kunnen nog worden meegenomen. Een selectie van de ingediende vragen zal tijdens de presentatie worden voorgelegd.