24 februari 2023

Terugkijken: LEO in Gesprek met Thea Draijer

logo LEO

Op 20 februari was Thea Draijer te gast in onze online talkshow LEO in Gesprek. Het thema van deze editie van LEO in Gesprek is omgaan met polarisatie. Als omgevingsmanager heb je ook te maken met situaties waarin weerstand tegen verandering en maatregelen zich heeft verhard tot onwrikbare standpunten. ‘Wij-zij-denken’ waarin de feiten ondergeschikt zijn geraakt aan meningen. Vaak blijkt het echter niet een gepolariseerde situatie te zijn, maar onvermogen om te kunnen gaan met ‘polariteiten’. Welke mogelijkheden zijn er dan om weer tot een werkbare situatie te komen?

Thea Draijer begeleidt en traint mensen die werken in een gepolariseerde omgeving. Komende voorjaar biedt Platform LEO een of meer workshops aan, waarin Thea Draijer samen met deelnemers onderzoekt hoe je vanuit polarisatie weer tot een constructieve relatie komt. Ruud Schuurs, programmamanager van Platform LEO, gaat met haar in gesprek over de denkbeelden waar ze haar methode op baseert.

Het interview met Thea Draijer was het tweede van een reeks verdiepende gesprekken met auteurs en denkers in het LEO-domein, te volgen via een livestream. We verzamelen alle afleveringen van "LEO in gesprek" in ons YouTube-kanaal.