7 maart 2024

27 maart: Netwerkbijeenkomst “Regie in Transitie”

logo LEO

De gastransitie in de jaren zestig verliep niet vanzelf zo soepel als nu wel wordt gedacht. De sleutel voor het succes lag in een krachtige regie vanuit de overheid. Regie is ook in de huidige transitie een sleutelterm. Deze LEO Netwerkbijeenkomst focust op de lessen die wij uit het verleden kunnen trekken. 

Dit is het eerste deel van een tweeluik: op 28 mei volgt een LEO Netwerkbijeenkomst 'Regie in Transitie' | Lessen uit de Toekomst.

Lessen uit het verleden

De gastransitie in de jaren zestig verliep niet vanzelf zo soepel als nu wel wordt gedacht. De sleutel voor het succes lag in een krachtige regie vanuit de overheid. Regie is ook in de huidige transitie een sleutelterm. Maar wat is goede regie? Sturen of faciliteren? Dwingen, normeren, stimuleren? Waar ligt de regie als de opgave vraagt om effectief samenspel van overheden, bedrijven, het maatschappelijk middenveld en burgers? Deze en andere vragen staan centraal bij deze LEO netwerkbijeenkomst, waarbij we lessen willen trekken uit het verleden.

Keynote: Sven Ringelberg

Het thema van deze netwerkbijeenkomst wordt ingeleid door Sven Ringelberg, auteur van ‘De Nederlandse Aardgastransitie, lessen voor de energietransitie van de 21e eeuw’. Sven Ringelberg heeft als strategisch adviseur bij de gemeente Rotterdam en meerdere woning-corporaties ruime ervaring met de verduurzaming van woningen. Hij is regelmatig te beluisteren als spreker op congressen. Sven vergelijkt de gastransitie in de jaren zestig met de huidige aanpak. Wat doen we nu anders en hoe komt dat? 

Aanmelden

Deze netwerkbijeenkomst is vrij toegankelijk voor medewerkers van alle deelnemende organisaties (leden) van Platform LEO. Is jouw organisatie nog geen lid, maar wil je graag de bijeenkomst bijwonen? Dat kan! Niet-leden laten we eenmalig kennismaken met onze activiteiten, als er voldoende ruimte beschikbaar is. Meld je aan via het registratieformulier, dan nemen wij contact met je op. 

LEO op Locatie vindt plaats op woensdag 27 maart, 16:00 - 20:30 uur op De Bouwcampus in Delft. Meer informatie en aanmelden