NAM

NAM

logo LEO

NAM produceert nu ongeveer 30% van de primaire energie van Nederland, en is daarmee de grootste primaire energieproducent van het land. Je zou kunnen denken dat NAM de energietransitie als een bedreiging ziet. De werkelijkheid is anders. NAM heeft aan de wieg gestaan van de vorige energietransitie, de overgang van kolen naar aardgas. Ook nu pleiten we voor meer ambitie en zijn we onderdeel van deze transitie naar een CO2-arm energiesysteem. Wij zien daarbij heel veel kansen voor Nederland.

NAM heeft zich dan ook aangesloten bij de Transitie Coalitie. Deze coalitie, van meer dan 60 toonaangevende bedrijven in Nederland, pleit voor een veel hogere ambitie in de energietransitie. Om twee redenen: allereerst moeten we de energietransitie versnellen om de doelstellingen van Parijs daadwerkelijk te realiseren. Daarnaast is het essentieel om ervoor te zorgen dat we in Nederland een duurzame economie opbouwen, om op die manier het land ook economisch gezond te houden.

www.nam.nl

Waarom Platform LEO?

LEO is een interessant platform om kennis op te bouwen en te delen binnen de dynamische wereld van de energiesector. Dit middels bijeenkomsten, werksessies, en door het delen van achtergrondinformatie en best practices. Tevens is het een mooi platform om andere professionals die zich bezighouden met de energietransitie te leren kennen.