Lerend platform Energie & Omgeving: kennis, verbinden en leren

logo LEO
CEO sectorbijeenkomst
Laatste nieuws
3 december 2019

Handreiking Participatie en Participatiewaaier

Het Klimaatakkoord zet in op meer participatie van de lokale omgeving bij duurzame energie. De Handreiking Participatie en Participatiewaaier helpen daarbij. Lees verder
14 oktober 2019

Publicatie: Middengroepen betrekken bij aardgasvrije buurten

Hoe betrek je als beweging van onderop de middengroepen in de transitie naar aardgasvrije wijken? Aan die vraag was een leerprogramma gewijd van Buurtwarmte en Buurkracht. Daarin bleek dat initiatiefnemers in een buurt er goed in slagen om de middengroepen te betrekken. Hoe ze dat doen, is uitgewerkt in de publicatie.  Lees verder
Welkom bij Platform LEO

LEO signaleert
Eerstvolgende evenementen
03-03-2020

- VOLGEBOEKT - Sectorbijeenkomst LEO: Smarticipatie

Stedin, Utrecht
Betrekken burgers bij de energietransitie; van ‘hoe dan?’ naar ‘dat kan!’Op de locatie van Stedin in Utrecht besteden we aandacht aan het betrekken van burgers en middengroepen. Hoe doe je dat? Wat is daarvoor nodig? En nog belangrijker, hoe help je elkaar daarbij? Sprekers zijn Peter Schmeitz (EZK) en Eefje Cuppen (TU Delft).

NB Vanwege de grote belangstelling voor deze sectotbijeenkomst is inschrijven nu niet meer mogelijk.
LEO in beeld
Nieuwsbrief

Onze digitale nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar. Meld u hier aan.

Lees hier de eerder verschenen edities.
Wat is LEO?

De energietransitie is een grote uitdaging voor Nederland, ook vanwege de ruimtelijke impact. Alle Nederlanders zullen op de een of andere manier te maken krijgen met de inpassing van installaties en/of infrastructuur. Iedereen wil naar een schone energietoekomst, maar liefst zonder zichtbare veranderingen in z'n omgeving. Lees hier meer over LEO.

Lid worden

Als organisatie kunt u lid worden van het platform, kennis delen over omgevingsmanagement en wordt u uitgenodigd voor bijeenkomsten. Neem hiervoor contact met ons op.