LEO kijkt

logo LEO
Onder de noemers LEO leest en LEO kijkt vindt u hieronder zaken die ons opvielen in de media. Daarnaast publiceren wij van tijd tot tijd (gast)blogs onder de titel LEO blogt.
Toon
Alles LEO blogt LEO kijkt LEO leest
LEO kijkt
4 mei 2021

Terugkijken: Sectorbijeenkomst over Waterstof

Onder de titel "Waterstof tot nadenken" organiseerde Platform LEO op 15 april 2021 een online Sectorbijeenkomst over waterstof in het licht van de energietransitie. Je kunt de bijeenkomst nu in zijn geheel terugzien.

LEO kijkt
3 mei 2021

Documentaire: Het Paradijs op aarde begint in Nederland

Met de documentaire "Het paradijs op aarde begint in Nederland (met de energietransitie)” wil Ruud Koornstra ons overtuigen van de haalbaarheid van deze aangename samenleving. Met zijn dochter Roos reisde hij door Nederland en sprak met ondernemers, wetenschappers en bestuurders.

LEO kijkt
20 maart 2021

Een pleidooi voor intergenera-tionele rechtvaardigheid

Je hoeft niet in een grote glazen aardbol te kijken om te weten hoe de Aarde er uit zal zien als we doorgaan met het streven naar voortdurende economische groei. Filosoof en politicoloog Roman Krznaric pleit in VPRO’s Tegenlicht voor universeel langetermijndenken.

LEO kijkt
1 maart 2021

EIB: Huizen aardgasvrij maken complex en duur

Het Economische Instituut voor de Bouw (EIB) becijfert dat het een gemiddelde investering vergt van 40.000 euro per woning om een huis van het gas te halen. Meer dan de helft van die investering is niet terug te verdienen met besparingen op de energierekening en is dus onrendabel.

LEO kijkt
7 februari 2021

Tegenlicht over slimme opslag van duurzame energie

Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout.

LEO kijkt
28 mei 2020

“De coronacrisis is een generale repetitie voor de klimaatcrisis”

Politici luisteren nu naar de weten-schap, maar virologen krijgen meer aandacht dan klimaatwetenschappers. Hoe helpen we beleidsmakers om de lange termijn voor ogen te houden? In Buitenhof pleit David van Reybrouck voor een burgerberaad over het klimaat.

LEO kijkt
16 oktober 2018

Nieuwsuur: Klimaatcommissie pleit voor tempo en meer geld

De wereld moet meer doen om zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Er moet meer aandacht én geld komen voor klimaataanpassingen. Dat is de boodschap van een nieuwe internationale klimaatcommissie onder leiding van Ban Ki-moon.

LEO kijkt
24 september 2018

VPRO Tegenlicht – Voorbij de groene horizon

“Duurzaamheid uit plichts- of schuldgevoel en overheidsbeleid redt het niet. Je moet gewoon zorgen voor een beter ontwerp, dan wint het vanzelf.” De Deense architect Barke Ingels legt in de documentaire van Tegenlicht uit dat we in een constructief optimistische tijd leven.